Geloofd en geprezen # 24

Verspreid prijzengeweld en shortlists bij de vleet, van een aantal belangrijke literaire prijzen:
**De shortlist van de Orange Prize is vrijgegeven, belangrijke Britse romanprijs voor vrouwelijke fictie-auteurs. Er zijn zes nominaties, waaronder debutante Samantha Harvey (foto) en The Wilderness, Khamila Samsie en Marilynne Robinson. Nobelprijswinnares Toni Morrison viel verrassend af. Zie The Guardian. De winnaar wordt gehuldigd op 3 juni.
**Onlangs raakte ook de shortlist van de IMPAC Dublin Award 2009 bekend. Genomineerd zijn boeken van Jean Echenoz, Junot Diaz, Moshin Hamid, Travis Holland, Roy Jacobsen, David Leavitt, Indra Sinha, Michael Thomas. De laureaat van de IMPAC Dublin Award wordt bekendgemaakt op 11 juni. De prijs heeft een waarde van liefst 100.000 euro. Zie Literatuurplein.
** De Duitse schrijfster Judith Hermann heeft de Hölderlin-Preis ter waarde van 20.000 euro gewonnen voor haar boek Alice. De prijs, een initiatief van Marcel Reich-Ranicki, wordt uitgereikt door de stad Bad Homburg ter herinnering van het verblijf van Friedrich Hölderlin daar. Zie Der Standard.
**De Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde heeft de Theo Thijssen-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor een schrijver van kinder- en jeugdliteratuur, toegekend aan Ted van Lieshout. Zie eveneens Literatuurplein.
**Journaliste en schrijfster Linda Polman ziet af van haar nominatie voor de Dick Scherpenzeelprijs, zie NRC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening