'Mooi Marginaal' toont bibliofiel drukwerk in Antwerpen

Vanaf vandaag is in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen de tweejaarlijkse reizende tentoonstelling Mooi Marginaal te zien. Ze toont dit jaar de vijftig mooiste bibliofiele boeken en marginale drukwerken uit 2006 en 2007 en is voor het eerst in Antwerpen te zien.
In Vlaanderen en Nederland zijn nog enkele tientallen ambachtelijke drukkers actief, die welgekozen teksten met de hand zetten of op hun eigen pers drukken, vaak met toevoeging van originele grafiek en met een zelfgemaakte boekband. Het resultaat wordt tweejaarlijks beoordeeld door een jury van deskundigen van de Stichting Laurens Janszoon Coster. De vijftig mooiste bibliofiele en marginale drukwerken worden opgenomen in de reizende tentoonstelling Mooi Marginaal. Bij de vijftig getoonde werken zijn er boeken van De Carbolineum Pers (Boris Rousseeuw), Demian/Het Gonst (Dick Wessels), S&S Publishers (Walter Siemons), Druksel (Johan Velter), De Luchtbuks en tal van andere marginale drukkers. De tentoonstelling loopt tot 14 juni 2009. Op 17 mei geeft Tom Lanoye een spontane causerie over zijn bibliofiele oeuvre. De catalogus kost 3 euro.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening