Gerrit Komrij schrijft nationaal dictee

De Nederlandse schrijver, dichter, essayist en bloemlezer Gerrit Komrij zal de twintigste editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven, zo meldt mede-organisator de Volkskrant. De jubileumeditie wordt op 16 december op tv uitgezonden.
Komrij volgt daarmee de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts op, die vorige jaar een tekst mocht afleveren. Zij zorgde met Hartenpijn bij de deelnemers voor een foutgemiddelde van 33,5 per deelnemer, waardoor de tekst de moeilijkste bleek sinds het eerste dictee in 1990. Eerder werd het dictee verzorgd door onder meer Remco Campert en Jan Mulder, Martin Bril en Jan Wolkers. De voorrondes verlopen via de Volkskrant en De Standaard.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening