Hester Knibbe ontvangt A. Roland Holstprijs

De dichteres Hester Knibbe is bekroond met de Adriaan Roland Holstprijs voor poëzie, zo maakt de stichting bekend. De prijs heeft een waarde van 5.000 euro en omvat ook een penning. De jury noemde de poëzie van Knibbe, die acht bundels omvat, "een poging om vat te krijgen op grote onderwerpen als het grensgebied tussen leven en dood." Knibbe is sinds haar debuut Tussen Gebaren en Woorden (1982) volgens de jury steeds trefzekerder gaan formuleren. "Ook in de laatste bundel Bedriegelijke Dagen (2008) toont de dichteres haar poëtische meesterschap", zo luidt het.
De A. Roland Holstpoëzieprijs werd in 1986 voor het eerst uitgereikt. De prijs wordt 23 mei, de 121ste geboortedag van A. Roland Holst, in Bergen overhandigd. Bij De Arbeiderspers verschijnt dan ook Knibbes bloemlezing Oogsteen. Een Keuze uit de Gedichten 1982-2008. Zie ook De Contrabas.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening