Christoph Ruys komt aan het hoofd van uitgeverij Ludion

De voormalige directeur van het Antwerpse FotoMuseum en Modemuseum Christoph Ruys wordt de nieuwe uitgever van Ludion, de kunstboekenuitgeverij uit de WPG-groep die vanaf 1 april een onderdeel is geworden van uitgeverij De Bezige Bij. Peter Ruyffelaere, die op eigen verzoek zijn functie als uitgever neerlegt, blijft als ‘editor at large’ nauw betrokken bij de uitgeverij die hij in 1991 mede hielp oprichten en in 1998 naar de Weekbladpersgroep begeleidde, zo luidt het in een persbericht van De Bezige Bij. Christoph Ruys is gevraagd het fonds van Ludion te verjongen en te verbreden. Hij zal wel "nauw samenwerken met Peter Ruyffelaere die een aantal belangrijke en succesvolle projecten zal blijven begeleiden". Robbert Ammerlaan, directeur/uitgever van De Bezige Bij is eindverantwoordelijke.
Ludion zal vanuit Antwerpen tevens het platform worden "van waaruit De Bezige Bij haar uitgeefactiviteiten in Vlaanderen op het gebied van de fictie en de non-fictie zal kunnen opvoeren." Binnenkort zal De Bezige Bij daartoe "een acquirerend redacteur voor de Vlaamse auteursmarkt" zoeken, luidt het. Verder wordt ook bekeken of Ludion "in Amsterdam een kunstredacteur moet aanstellen die de banden met de museum- en kunstwereld moet aanhalen." Met ingang van 1 juni neemt De Bezige Bij ook de marketing, verkoop en promotie van Ludion in Nederland onder haar hoede.
Ludion verwierf begin dit jaar exclusief de rechten op het werk van René Magritte. Dat betekent dat zij wereldwijd voor vijf jaar de merchandising in handen heeft van de Belgische surrealist, van wie binnenkort het Magrittemuseum aan het Brusselse Koningsplein opent (zie ons eerder bericht). (DL - foto Guy Voet)
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening