Maria Barnas bekroond met J.C. Bloempoëzieprijs

De Nederlandse dichteres Maria Barnas krijgt de J.C Bloempoëzieprijs ter waarde van 2.500 euro voor haar bundel Er Staat een Stad op. De J.C. Bloemprijs is een tweejaarlijkse bekroning voor de beste tweede bundel omdat “de eerste nog een toevalstreffer kan zijn”, aldus de organisatie. Voor haar eerste bundel ontving Barnas in 2004 de C. Buddinghprijs. Ze publiceerde ook de twee romans Engelen van ijs en De baadster.
Barnas is zowel actief als dichteres, schrijfster, recensente en beeldend kunstenaar. De jury van de C. Bloemprijs bestond uit Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de dichters Hanz Mirck en Hagar Peeters. Maria Barnas werd uitverkoren boven genomineerden Bart Moeyaert, Alexis de Roode, Erik Solvanger en Willem Thies.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening