Voormalig woonhuis van Charles Dickens te koop in Kent

Het voormalige woonhuis van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens aan de kust in Broadstairs (Kent) staat te koop, zo meldt BBC News. Dickens schreef er onder meer David Copperfield en verbleef er tussen 1837-1859 in de zomerperiode. Het in 1801 gebouwde huis op een klif kreeg van Dickens de naam mee van ‘Bleak House’, naar een van zijn boeken. Bleak House van Dickens verscheen in twintig maandelijkse afleveringen van maart 1852 tot september 1853. Oorspronkelijk heette het Fort House en werd het als uitkijkpunt gebruikt tijdens de Napoleontische oorlogen.
Lange tijd was er een museum ondergebracht waarin leven en werk van Dickens werd geëvoceerd. In 2006 kwam het in handen van juwelier Richard Hilton en is het museum verdwenen. Na beschuldigingen van malversaties zag hij zich genoodzaakt het huis te verkopen. Volgens de makelaar heeft het huis veel van zijn oorspronkelijke ornamenten behouden en is het "een landmark" in de omgeving, met een perfect uitzicht. Zie ook Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening