Sarajevo krijgt Susan Sontagplein

De stedelijke autoriteiten in Sarajevo zijn plan om een centrumplein te noemen naar de Amerikaanse schrijfster en activiste Susan Sontag, die in de stad tijdens de Bosnische oorlog een voorstelling van Samuel Becketts En attendant Godot op het getouw zette, zo meldt cbc.ca. "Becketts stuk leek wel geschreven voor Sarajevo", zei Sontag toen. Haris Pasovic, de producent van de Sontagvoorstelling uit 1993, zegt dat het centraal gelegen plein perfect is als Sontaghommage: "Het ligt in het midden van de stad, zodat Susan Sontags naam voor altijd in het hart van Sarajevo komt te liggen, waar hij ook thuishoort." Pasovic maakte er zich druk over dat het zo lang duurde voor Sontag daadwerkelijk geƫerd wordt. In 2005 was al de belofte gemaakt dat Sontag met een straat of plein zou herdacht worden. Sontag overleed in 2004 aan leukemie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening