Arcade Publishing in grote financiële moeilijkheden

Arcade Publishing, een van Amerika's prominentste onafhankelijke literaire uitgeverijen, vraag een gerechtelijk akkoord aan, zo meldt de zakennieuwssite Crain's. Als het akkoord door de handelsrechters wordt goedgekeurd, krijgt de uitgeverij enkele maanden financiële ademruimte. Arcade werd in 1988 in New York opgericht door Richard Seaver en zijn vrouw Jeanette. Arcade gaf een zeer mooie keur aan literaire auteurs uit, al dan niet in Engelse vertaling. Er verscheen nieuw en klassiek werk van onder meer Samuel Beckett, Bertolt Brecht, Jean de la Fontaine, Ismail Kadare, Natalia Ginzburg, John Irving, Andreï Makine, Robert Nye, Amin Maalouf, Magnus Mills, Christopher Nolan, Umberto Eco, Octavio Paz en Malcolm X. Arcade publiceerde ook de debuutroman van Abdelkader Benali in vertaling, Wedding by the Sea (2000).
De francofiel Richard Seaver stierf begin dit jaar op 82-jarige leeftijd (zie onze korte obit van toen). Seaver vertaalde zelf werk van onder meer Pauline Réage, André Breton en Marguerite Duras. Hij was een grote wegbereider voor Beckett. Zijn overlijden was het begin van de moeilijkheden voor de uitgeverij. Nu vraagt de weduwe en ondervoorzitter van de uitgeverij Jeannette Seaver bescherming van de schuldeisers. De boeken van de uitgeverij noteren ongeveer een tekort van bijna 2 miljoen dollar op de balans. Er wordt gezocht naar nieuwe investeerders en een reorganisatieplan werd van kracht.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening