Franse lof voor Vlaamse auteur Joseph Pearce

De boekenbijlage van de Franse krant Le Monde strooide vrijdag jongstleden kwistig met lof voor de Vlaamse auteur en De Morgen-recensent Joseph Pearce. Zijn familiekroniek Terres de promesse, vertaling van Land van belofte, verscheen zojuist bij Actes Sud en lijkt meteen de Franse kritiek te verleiden. Het boek kreeg ook al adelbrieven van de?vooraanstaande Revue des?Deux Mondes, waar het werd uitverkoren tot de “tien beste boeken van het moment.” In Land van Belofte (1999) reconstrueert Pearce de levens van zijn Joodse familie.?Hun bestaan werd uiteengeslagen door de Tweede Wereldoorlog. Zijn neven en tantes raakten verspreid over de hele wereld: Engeland, de Verenigde Staten, Israël, Bolivië en Australië. De recensie in Le Monde wijst op de “gevoelige portrettengalerij” en de mooie manier “waarop Pearce de herinneringen voorzichtig fictionaliseert”: “een reis in de tijd, de ruimte en de taal.” Zie ook meer info over de Franse vertalingen van het werk van Pearce bij Septentrion.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening