Zoekt boekhandelsketen De Slegte naar overnemer?

Volgens een gerucht, dat door de website Quotenet werd opgepikt, zou de Nederlandse boekhandelsketen De Slegte, die ook enkele filialen in België uitbaat, te koop staan. Volgens Quote is de zoektocht naar een overnemer niet verwonderlijk. "De Slegte heeft een paar (zeer) magere jaren achter de rug, het geld zou zo’n beetje op zijn en nieuwe investeerders heel hard nodig. Quote belde met algemeen directeur Ron Mulders, een aantal jaar geleden door de aandeelhouder binnen gehaald om de resultaten van de boekhandel te verbeteren. Hij bevestigt noch ontkent het gerucht." Niettemin geeft Mulders toe dat de ramsjboekhandel niet florissant draait. "Het gaat redelijk, maar ik kan niet zeggen dat we ondernemen met de wind in de rug. We ondernemen met tegenwind. Het is een moeilijke tijd. Voor iedereen." Mulders ontkent dat er plannen zijn om filialen te sluiten, en verwijst voor het antwoord of De Slegte inderdaad te koop staat naar aandeelhouder Jan Bernard de Slegte, nakomeling van oprichter Jan de Slegte, die in 1910 als elfjarige zijn eerste tweedehandsboek vanop een leurderskar verkocht. Nog in 2006 werden enkele vestigingen van De Slegte gesloten vanwege niet rendabel. (foto: De Slegte in Brussel)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 10-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening