Carlos Ruiz Zafon in Vlaanderen meteen op één in top-100 best verkochte boeken

Ook Vlaanderen gaat overstag voor de Spaanse auteur Carlos Ruiz Zafon.?Zijn nieuwe roman Het spel van de engel komt geheel uit het niets binnen op de eerste plaats van de top-100 van best verkopende boeken (week 25-31 mei, cijfers via Boek.be). Daarmee volgt Vlaanderen blindelings het voorbeeld van de internationale lezers.?In Spanje, Duitsland, Italië en een aantal Zuid-Amerikaanse landen maakte het boek ook al een onwaarschijnlijke klim op de verkoopsladders. Na een week in de winkel prijkte de opvolger van De Schaduw van de Wind (2001) er overal op nummer één. Het spel van de engel wordt door de uitgever omschreven als “een labyrintisch verhaal vol intriges, verraad, vriendschap en tragedie, maar ook een verhaal over de gevaarlijke kunst van het schrijven en de macht van woorden.” De eerste recensies zijn evenwel niet juichend.
Van voorganger De Schaduw van de Wind zijn wereldwijd al 13 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 700.000 in Nederland. Zafon werkt aan een vierluik rond het Kerkhof der Vergeten Boeken. Intussen doet ook Stieg?Larsson Mannen die vrouwen haten, onderdeel van de Millenniumreeks, het nog steeds erg goed in de Vlaamse verkoopstabellen.?Larsson prijkt op de tweede plaats in de Vlaamse top-100.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening