Cees Nooteboom eregast op Japanavond in Antwerpse Bourla

Voor hun opera House of the Sleeping Beauties baseerden Guy Cassiers en Kris Defoort zich op de intrigerende novelle De schone slaapsters van de Japanse Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata, die handelt over afscheid, ouderdom en dood. In het kielzog hiervan maken Behoud de Begeerte en Toneelhuis vanavond een literaire voorstelling over Japan (20 uur). Centrale gast in de Antwerpse Bourlaschouwburg is de Nederlandse reisschrijver Cees Nooteboom, die regelmatig in Japan verbleef en er onder meer in de novelle Mokusei! en de roman Rituelen over schreef, evenals in de reisbundel Van de lente de dauw. Nooteboom, zojuist bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren, leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd door Betty Mellaerts. Acteur Lucas Vandervost serveert fragmenten uit De schone slaapsters en Kris Defoort brengt improvisaties op de muziek die hij voor de opera schreef. Er is ook traditionele Japanse fluitmuziek van Kees Kort.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening