Kees Fens krijgt eigen brug in Amsterdam

In Amsterdam wordt zondag een brug ingehuldigd ter ere van de vorig jaar overleden Nederlandse criticus, hoogleraar en schrijver Kees Fens (1929-2008). Het gaat om brug 49 tussen de Harten- en de Reestraat. Dat is allerminst toevallig, want Fens woonde er vlak bij, aan de Keizersgracht, en keek uit op de brug. Het is erg aannemelijk dat de brug Fens geïnspireerd heeft bij zijn boek Het geluk van de brug (2008), een bundeling van de columns voor het maandblad van het Genootschap Amstelodamum, zo meldt uitgeverij Bas Lubberhuizen, waar het boek verscheen.
De Kees Fensbrug wordt feestelijk onthuld door burgemeester Job Cohen, nu zondag 14 juni om 15.30 uur, een jaar na de eerste sterfdag van Fens.
Van het boek verschenen op korte termijn drie drukken. Martin Bril omschreef de verhalen als "lichtvoetig, melancholiek en zeer geestig": "Fens moet een geweldig geheugen hebben gehad; zijn oude buurt in West komt zo ontzettend tot leven in zijn verhalen dat ik er zomaar zou willen wonen." Zie onze beschouwing over het boek van destijds.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening