Britse Arts Council zet fors in op promotie Nederlandse literatuur

De Britse Arts Council heeft flink wat geld veil voor een promotiecampagne in Engeland voor Nederlandse literatuur, zo meldt het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds. De campagne omvat een bedrag van 35.000 euro. Het zou de eerste keer zijn dat in GB zoveel subsidie wordt vrijgemaakt voor de verspreiding van de Nederlandse letteren. Volgens het NLPVF is het bedrag opmerkelijk omdat amper 5 procent van de Engelse boekenmarkt uit vertalingen bestaat.
De campagne bestrijkt de periode augustus 2009 tot juni 2010. Een aantal belangrijke Nederlandse auteurs zal dan te zien zijn op Engelse literaire podia en bezoekt leesclubs, bibliotheken en literaire festivals. Ook de vertalers delen in de aandacht. De betrokken auteurs zijn Tommy Wieringa, Joris Luyendijk, Arnon Grunberg, Geert Mak, Frank Westerman, Cynthia McLeod, Toon Tellegen en Otto de Kat.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening