Nieuwe Murakami verbrijzelt alle verkooprecords

De nieuwe roman van Haruki Murakami, 1Q84, verpulvert in Japan bijna alle verkooprecords, meldt AFP. Intussen zijn amper twee weken na verschijnen al 1 miljoen exemplaren van het boek verkocht, zo meldt de uitgever. Het boek in twee delen wordt al voor de achtste keer herdrukt: er zijn 560.000 exemplaren gedrukt van het eerste deel, 500.000 van het tweede. Het boek werd bij de lancering omgeven met de grootste geheimhouding, in tegenstelling tot de barnumcampagne rond Kafka on the Shore. Murakami's grootste verkoopssucces in Japan blijft Norwegian Wood, met 9,27 miljoen verkochte exemplaren. Het boek wordt volgend jaar verfilmd door de Viƫtnamees Tran Anh Hung. Zie ons uitgebreider vorig bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening