Geert van Istendael ontvangt eredoctoraat Open Universiteit

De Vlaamse schrijver Geert van Istendael (1947) ontvangt op 4 december een eredoctoraat van de Open Universiteit, zo meldt VRT. Van Istendael wordt geƫerd voor "zijn rol als maatschappelijk betrokken cultuurdrager in Vlaanderen en Nederland". "Weinigen is het gegeven een bijdrage aan een ander dan het eigen vakgebied te leveren, Van Istendael is dat echter gelukt. Zijn notie 'verkavelingsvlaams' is binnen de taalkunde gemeengoed geworden, terwijl hij zelf sociologie en filosofie heeft gestudeerd", motiveert de Open Universiteit. Geert van Istendael werkte jarenlang als journalist voor de openbare omroep. Sinds 1993 is hij zelfstandig schrijver. Hij schreef onder meer Het Belgisch labyrint, Mijn Nederland en Mijn Duitsland. De Nederlandse Open Universiteit organiseert academisch afstandsonderwijs voor volwassenen. Studenten kunnen op hun eigen tempo de leerstof instuderen en een diploma behalen. De diploma's worden zowel door de Vlaamse als de Nederlandse overheid erkend. Het eredoctoraat wordt in Brussel uitgereikt tijdens de academische lustrumviering van de Open Universiteit ter gelegenheid van 25 jaar intensieve samenwerking met Vlaanderen.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening