Antwerpen-Centraal lanceert 'stationsroman' en coverwedstrijd

Het vernieuwde treinstation Antwerpen-Centraal pakt in het najaar uit met een eigen stationsroman, zo meldt de VRT. Vanaf 25 september, de dag van de officiële inhuldiging, zullen Herman Brusselmans, Oscar van den Boogaard, Anne Provoost, Joke van Leeuwen en Tom Naegels elk een dag aan een bureau in de monumentale inkomhal postvatten en zich laten inspireren door de omgeving, reizigers, eigen gevoelens en herinneringen. Iedere auteur breit een vervolg aan het verhaal van zijn of haar voorganger. "Een station is immers meer dan een gebouw waar treinen stoppen. Een station gaat over mensen, verhalen en ontmoetingen," aldus Eurostation, het dochterbedrijf van de NMBS dat instond voor de verbouwing van Antwerpen-Centraal. "Een treinstation is een mythische plaats. Romances worden er geboren, geschiedenis wordt er geschreven, grootse scènes worden er verfilmd." Antwerpen-Centraal werd eerder dit jaar door het Amerikaanse blad Newsweek tot vierde mooiste station van de wereld verkozen. Het werd omgebouwd van een kopstation naar doorgaand station. Voor de cover van de stationsroman doet Antwerpen-Centraal een beroep op haar reizigers. Creatievelingen kunnen nog tot 15 augustus hun coverontwerp inzenden, die zal worden beoordeeld door een jury bestaande uit ontwerpers en illustratoren Carll Cneut, Gerda Dendooven en Gert Dooreman.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening