Buenos Aires wordt Wereldboekenhoofdstad in 2011

De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires mag in 2011 de titel Wereldhoofdstad van het Boek dragen, zo besliste een selectiecomité van de UNESCO. Daarmee is Buenos Aires de elfde stad die het embleem krijgt, na Madrid (2001), Alexandria (2002), New Delhi (2003), Antwerpen (2004), Montreal (2005), Turijn en Rome (2006), Bogotá (2007) en Amsterdam (2008). Dit jaar is Beiroet de titelvoerder (zie ons eerder bericht), in 2010 is Ljubljana aan de beurt.
Buenos Aires werd uitverkoren vanwege "de kwaliteit en de diversiteit van het voorgestelde programma en de overkoepelende strategie." Argentinië is in 2010 ook gastland op de Frankfurter Buchmesse. Voor het eerst waren er twee kandidaten uit Afrika: het Nigeriaanse Lagos en Porto Novo in Benin, wat de jury verheugde.
De keuze voor een wereldboekenhoofdstad gebeurt door de vakverenigingen International Publishers Association (IPA), International Booksellers Federation (IBF) en International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA). De titel gaat meestal in op 23 april, Wereldboekendag. De steden organiseren in die periode altijd een waaier aan boekenactiviteiten. (DL - foto El Ateneo, de boekhandel in Buenos Aires die wel eens de mooiste ter wereld wordt genoemd)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening