David van Reybrouck genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs

De Vlaamse schrijver David van Reybrouck is voor zijn essay Pleidooi voor populisme genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs.?De andere twee kanshebbers zijn Oscar van den Boogaard (voor Snobisme voor beginners) en Wytske Versteeg. De prijs ter waarde van 7.000?euro wordt uitgereikt op 16?september in Amsterdam. In zijn pamflet, dat ook op de longlist van de Gouden Uil prijkte, betoogt Van Reybrouck dat “populisme niet noodzakelijk een gevaar is voor de democratie”. “Het verwoordt, op onhandige wijze soms, een blijvend verlangen naar politieke betrokkenheid van het laagopgeleide volk. We doen er goed aan dat ernstig te nemen. Er is niet minder, maar beter populisme nodig.” Het is van 2003 geleden dat een Vlaming (Stefan Hertmans) op de shortlist van de prijs voorkwam. Eerdere winnaars van de Jan Hanloprijs zijn Tijs Goldschmidt, Douwe Draaisma, Rudy Kousbroek en Roel Bentz van den Berg. (DL - foto Brussel Deze Week)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 17-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening