Cees Buddingh'-prijs voor Mischa Andriessen

De Nederlandse dichter Mischa Andriessen heeft voor zijn bundel Uitzien met D. de Cees Buddingh’-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het voorbije jaar gekregen. Andriessen ontving de onderscheiding ter waarde van 1.200 euro op Poetry International in Rotterdam. “In Uitzien met D. weet Andriessen met slechts enkele schetsmatige lijnen een beklemmende wereld op te roepen”, zo schrijft het juryrapport. “Zijn poëzie oogt eenvoudig, onopvallend haast, maar is bijzonder helder en nauwgezet van taal.” De andere drie genomineerden waren de Vlaming Tom Van de Voorde (Vliesgevels filter) en de Nederlanders Johanna Geels (Tuig) en Martijn Benders (met Karavanserai).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening