Claudio Magris krijgt Vredesprijs Duitse Boekhandel

De Italiaanse auteur Claudio Magris (70) heeft de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel gewonnen, zo meldt Der Standard. De prijs van 25.000 euro werd hem toegekend omdat hij zich “zoals vrijwel geen ander bezighoudt met de problemen van het samenleven en samenwerken tussen verschillende culturen”. Magris geldt al jaren als een van de belangrijkste auteurs van Europa en wordt al enige tijd genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs. Zijn wereldwijde bestseller Donau won de Premio Strega. In 2001 kreeg hij de Erasmusprijs uitgereikt en in 2004 ontving hij de prestigieuze Prins van Asturiëprijs. Als essayist en columnist voor de Italiaanse krant Corriere della Sera toonde Magris, samen met Umberto Eco, zich vaak zeer kritisch voor de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. De Vredesprijs wordt dit jaar voor de 60ste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Albert Schweitzer (1951), Ernst Bloch (1967), Max Frisch (1976), Václav Havel (1989) en Saul Friedländer (2007). Zie ook ons vorig bericht.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 18-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening