Manuscript van Antoine de Saint-Exupéry voor ruim 300.000 euro afgehamerd

In de Parijse afdeling van het veilinghuis Sotheby's is het manuscript Au centre du désert (Middenin de woestijn) van de Franse auteur Antoine de Saint-Exupéry afgehamerd voor 312.750 euro, zo meldt de Volkskrant. Het gaat om de eerste versie van het centrale hoofdstuk van Terre des hommes, waarin het zogenaamde "accident de Libye" wordt verteld. De vliegenier belandde eind 1935 tijdens een raïd Parijs-Saigon in de Libische woestijn. Het manuscript bevat 58 pagina's, die de zes artikelen bundelen die in L'Intransigeant (tussen 30.1. en 4.2.1936) zijn verschenen onder de titel Le vol brisé. Prison de sable.
De Saint-Exupéry is wereldvermaard als schrijver van De kleine prins. Het manuscript is hoger afgehamerd dan de geschatte 200 à 300.000 euro. Zie ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening