'Boekenafdeling PCM staat voorlopig niet in de etalage'

De boekenafdeling van PCM staat voorlopig niet in de etalage, zo heeft Eric Willems, directeur PCM Algemene Uitgeverijen, gezegd in een gesprek met de krant De Morgen. Eerder deze week had De Telegraaf op basis van anonieme bronnen geschreven dat de PCM-boekenafdeling, waartoe onder meer J.W. Meulenhoff, Standaard Uitgeverij en Manteau behoren, verkocht zou worden. Volgens Willems is dat “voorbarig”: “We bekijken nu in hoeverre De Persgroep en wij bij elkaar passen. (...) We onderzoeken wat de synergiemogelijkheden zijn. In de loop van de zomer gaan we dan met de raad van bestuur van PCM en De Persgroep samenzitten en daarna pas wordt een beslissing genomen.”
De Persgroep, uitgever van onder meer De Morgen, De Tijd en Het Laatste Nieuws, nam in maart het Nederlandse PCM over.?Naast krantentitels als NRC-Handelsblad, de Volkskrant en Trouw kreeg De Persgroep zo ook zes boekenuitgeverijen in handen. Willems zegt in De Morgen ook: "Ik heb bij Christian Van Thillo (gedelegeerd bestuurder van De Persgroep) een groot enthousiasme gemerkt over de manier waarop boekenuitgeverijen werken. Toch blijft een verkoop een mogelijkheid. Ik heb geen angst voor welk scenario dan ook.?Wij zijn een boekengroep met een mooie portefeuille en waarvan elk onderdeel goed draait.”
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 20-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening