Vlaamse thrillerauteurs organiseren Dag van de Misdaad

Morgen vindt in Antwerpen de eerste Dag van de Misdaad plaats, een evenement dat de Vlaamse thrillerauteurs onder de aandacht moet brengen. Het festival speelt zich af op diverse locaties, waaronder de politietoren aan de Oudaan, het Steen en het Vleeshuis, met een batterij onorthodoxe optredens van het kruim van de Vlaamse thrillerschrijvers. “Met dit nieuwe festival willen we vooral tonen hoeveel kamers het misdaadgenre wel telt”, zegt drijvende kracht Mieke de Loof, zelf bekroond auteur en voorzitter van het erg actieve Genootschap voor Misdaadauteurs. “De misdaadroman is veel meer dan louter ontspanning. De Dag van de Misdaad vecht volop tegen stereotypes. Want er is voor elk voor wat wils: er zijn ook politiethrillers, spannende historische romans en psychologische misdaadboeken. Veel auteurs zijn trouwens erg begaan met de maatschappij."
De Dag van de Misdaad wil op een speelse manier tonen wat het vak 'misdaadauteur' precies inhoudt. Zo runt Bavo Dhooghe, die onlangs net de Gouden Strop misliep, voor één dag een bioscoop en illustreert hij de filmische achtergrond van zijn thrillers in een Sensationeel Spookhuis. Rudy Soetewey brengt zijn metier met muziek: hij treedt op met zijn band Hoedoedet. In het AMVC-Letterenhuis legt een panel van auteurs van naaldje tot draadje uit hoe een thriller tot stand komt met onder meer het succesvolle duo Esther en Barry Verhoef. Jonathan Sonnst modereert het panel. Bij de Antwerpse politie serveert Brussels commissaris, woordvoerder van de Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene en auteur Christian de Coninck sappige anekdotiek uit zijn politiecarrière en kun je ook een realistische schietoefening meemaken. Patrick Bernauw zet zelfs een heus moordspel op poten. Uiteraard zijn ook auteurs als Stan Lauryssens, Bob van Laerhoven, Jan Lampo en Piet Teigeler van de partij. De Dag van de Misdaad vindt plaats tussen 12 en 18 uur op acht locaties. Het is de bedoeling dat de Dag van de Misdaad de komende drie jaar in Antwerpen plaatsvindt. Bij succes zullen andere Vlaamse steden aan de beurt komen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening