Simon Vinkenoog ondergaat beenamputatie

De Nederlandse dichter Simon Vinkenoog (80) heeft in een ziekenhuis te Amsterdam een amputatie van het onderbeen ondergaan, zo heeft zijn echtgenote Edith Ringnalda laten weten op zijn weblog http://www.simonvinkenoog.nl./ Vinkenoog heeft al maanden veel pijn en lopen werd moeilijk. De vaatchirurgen besloten dat het onderbeen amputeren noodzakelijk was. "Onze dank gaat uit naar alle mensen die Simon zo liefderijk verzorgen. De bloeddruk was uitstekend, zo ook de pols, op naar de prothese", schrijft Ringnalda. De website toont ook foto's van Vinkenoog op het ziekbed: "Mijn lezers hebben er recht op te weten wat er aan de hand is", aldus de optimistisch ingestelde schrijver.
Vinkenoog trad tot voor kort nog vaak op en zou vorige week nog aanwezig zijn op het Felix Poetry Festival in Antwerpen (zoals hier al aangegeven), maar moest uiteraard afzeggen. Onlangs verscheen zijn Verzameld Werk en zijn briefwisseling met Hugo Claus. (DL - still Radio Klara)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 22-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening