Gentse Boekentoren ontruimd na rookontwikkeling

In Gent is de Boekentoren deze morgen even ontruimd nadat in een liftkoker rookontwikkeling werd vastgesteld, zo meldt De Morgen. De situatie was na korte tijd onder controle. Een vijftigtal personeelsleden werd geƫvacueerd nadat het brandalarm afging in het complex. Het ging om rookontwikkeling in een liftkoker op de 21ste verdieping, waarschijnlijk een gevolg van kortsluiting. Er brak geen brand uit. Na een half uur kon het personeel opnieuw aan het werk in de centrale universiteitsbibliotheek. Niemand raakte gewond. De door Henry Van de Velde ontworpen Boekentoren staat voor een ingrijpende renovatie (zie ons recente bericht). Onder meer de lift is er een weinig betrouwbaar instrument. In 2007 begaf een waterleiding het in de toren, wat toen schade aanrichtte aan 20.000 boeken.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening