Vaclav Havel gaat zelf zijn laatste toneelstuk verfilmen

De Tsjechische ex-president, dissident en toneelschrijver Vaclav Havel (72) gaat een verfilming maken van zijn laatste theaterstuk Het vertrek, zo meldt RTL-info. Het vertrek beschrijft de nadagen van de carrière van een kanselier, die alles om zich heen ziet wegvallen, waarmee hij zich allicht heeft geïnspireerd op zijn eigen ervaringen en deze van kanselier Vaclav Klaus. De opnames moeten volgend jaar van start gaan. Zijn echtgenote Dagmar, die zich na een relletje terugtrok voor de vrouwelijke hoofdrol toen het stuk op de planken kwam, zal een van de belangrijkste personages vertolken. Productrice Radka Kadlecova zegt dat Havel "een heldere kijk" heeft op hoe de film er moet gaan uitzien.
Begin dit jaar kampte Havel, die Tsjechisch president was tussen 1989 en 2003, nog met ernstige gezondheidsproblemen, zie hier. In september 2008 was er ook sprake van dat de Amerikaanse cineast van Tsjechische afkomst Milos Forman (°1932) én Vaclav Havel (°1936) gingen samenwerken aan een film over de akkoorden van München (waarbij de Westerse mogendheden destijds toestonden dat Tsjecho-Slowakije (Sudetenland) door nazi-Duitsland in 1938 werd geannexeerd in ruil voor 'vrede'). Havel zou toen het scenario leveren, zie ons toenmalig bericht. (DL - foto: Havel en zijn vrouw, de actrice Dagmar Havlova)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 24-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening