Michael Jackson was grote fan van 'Tiny'

Michael Jackson was verknocht aan de tekeningen van de Belgische illustrator Marcel Marlier, die bekend werd door de tientallen peperkoeken boeken over Tiny (Martine in het Frans, Debbie in het Engels). Marlier zegt in een interview aan Sudpresse dat hij Jackson een eerste keer aan de lijn kreeg toen hij in Duitsland een puzzel met het sprookjesachtige meisje had gezien. "Ik wist niet eens wie dat was. Hij wilde me absoluut zien. Mijn vrouw en ik hebben nog vlug naar zijn muziek geluisterd en naar zijn videoclips gekeken." Marlier en zijn vrouw ontmoetten Jackson in Parijs. Marlier had enkele tekeningen meegebracht. "Toen hij ze zag, ging hij zitten om ze te strelen. Hij zei dat ik door god was begiftigd. Het was behoorlijk ontroerend. Ik zat tegenover iemand die zeer eenvoudig was en met een zeer zachte stem sprak. Hij reageerde als een kind."
Jackson deed uiteindelijk een fenomenaal bod op alle Martine-originelen. Maar Marlier houdt sinds 1954 alle oorspronkelijke tekeningen principieel bij, en wilde dus niets verkopen. De 'king of pop' sprak Marlier ook over zijn plannen om een speelfilm te maken, gebaseerd op de pastelfiguren. Hij had er zelfs al met Steven Spielberg over gesproken. Marlier tekende nog, op Jacksons vraag, een pretpark. Van de boeken van Marlier en schrijver Gijs Haag zijn wereldwijd zowat 50 miljoen exemplaren verkocht. (HC)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 30-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening