Robert Vuijsje nu ook genomineerd voor Selexyz Debuutprijs

De Nederlandse schrijver Robert Vuijsje is met zijn boek Alleen maar nette mensen genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2009. Dit maakte de organisatie maandag bekend. Daarmee kaapt Vuijsje alweer een belangrijke nominatie weg. Eerder haalde hij al de Gouden Uil Literatuurprijs op en werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hij maakt nog kans op de Inktaap. Voor de debuutprijs zijn naast Vuijsje ook Laura Broekhuysen voor Twee linkerlaarzen , Bert Natter voor Begeerte heeft ons aangeraakt, A. el Baraka voor De zorgstroom en Lernert Engelberts voor Echte slechte mensen genomineerd. De prijs voor het beste literaire prozadebuut van het jaar wordt op 7 september uitgereikt tijdens Manuscripta in Amsterdam, de opening van het Nederlandse boekenseizoen. De debuutprijs, met een waarde van 10.000 euro, is eerder toegekend aan Yolanda Entius voor Rakelings (2006), Robbert Welagen voor zijn roman Lipari en Maarten Schinkel voor zijn roman Drie. De prijs is een voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs voor Literaire Prozadebuten.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 30-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening