Kaapverdiër Arménio Vieira wint Prémio Camões

De Kaapverdische schrijver, uitgever en journalist Arménio Vieira wint de Prémio Camões, de belangrijkste literaire prijs van het Portugese taalgebied, zo meldt Der Standard. Vieira (1941) is de eerste schrijver van de Kaapverdische Eilanden die deze prijs en de bijhorende 100.000 euro in de wacht sleept. Juryvoorzitster Lusa Helena Buescu zei bij de toekenning dat "de Kaapverdische literaire traditie en cultuur erkenning verdient". De Prémio Camões wordt sinds 1988 uitgereikt. De prijs ging eerder naar de Portugezen Antonio Lobo Antunes (2007), Jose Saramago (1995) en de Braziliaan Jorge Amado (1994). Vorige jaar won João Ubaldo Ribeiro (zie ons vorige bericht).
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 04-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening