Hugues C. Pernathprijs voor Arnoud van Adrichem

De Nederlandse dichter Arnoud van Adrichem heeft voor zijn bundel Vis de Hugues C. Pernathprijs gekregen, zo meldt De Contrabas. De prijs ter waarde van 4.000 euro werd hem zaterdag overhandigd in het AMVC-Letterenhuis te Antwerpen. De prijs is bestemd voor dichters tot 43 jaar omdat de Antwerpse dichter Hugues C. Pernath in 1975 overleed, vlak voor zijn 44ste verjaardag. Van Adrichem kreeg de prijs van de jury "voor zijn geëngageerde poëzie – die zo’n absurd beeld van de werkelijkheid geeft dat alleen dankzij de sarcastische humor die werkelijkheid nog te genieten valt", aldus NRC. De jury werd voorgezeten door Joris Gerits.
Arnoud van Adrichem (1978) is dichter, hoofdredacteur van het tijdschrift Parmentier en lid van de redactieraad van DW B. Hij debuteerde met Vis in 2008 en werd reeds genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Ook genomineerd waren bundels van Maria Barnas, Ester Naomi Perquin, Victor Schiferli en Elisabeth Tonnard. Eerdere winnaars van de H.C. Pernathpijs zijn Alfred Schaffer, Ramsey Nasr, Leonard Nolens en Erik Spinoy.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening