Tien Zilveren Griffels uitgereikt

Tien kinderboeken kregen dit jaar een bekroning met de Zilveren Griffel, zo heeft de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB) gisteren bekendgemaakt. Het gaat om Een Heel Kleine Geschiedenis van Bijna Alles van Bill Bryson, Een Halve Hond Heel Denken van Joke van Leeuwen, Spin Op Sokken van Ted van Lieshout, Ballade Van De Dood van Koos Meinderts en Harrie Jekkers, Meneer Papier en zijn Meisje van Elvis Peeters, Sneeuw van Komako Sakai, Agent en Boef van Tjibbe Veldkamp, Opa Laat Zijn Tenen Zien van Edward van de Vendel, Het Geheim Van De Keel Van de Nachtegaal van Peter Verhelst en Duivendrop van Dirk Weber. Van deze met Zilver bekroonde boeken zijn er acht oorspronkelijk in het Nederlands geschreven. Alleen deze werken maken kans op de Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Volgens de Griffeljury was de kwaliteit van de boeken hoog en het aanbod gevarieerd. Vijf titels kregen ook de eervolle vermelding Vlag en Wimpel toegekend. De prijzen worden op 6 oktober uitgereikt, op de avond waarop de 55ste Kinderboekenweek feestelijk van start gaat met het Kinderboekenbal. De Kinderboekenweek staat in het teken van eten en snoepen in kinderboeken. Auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jan Paul Schutten. Het Prentenboek is van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 09-06-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening