Henning Mankell ongedeerd op weg naar Zweden

De Zweedse auteur Henning Mankell, van wie na de Israëlische raid op het hulpschip Sofia niets meer was gehoord (zie ons bericht van gisteren), is ongedeerd op weg naar huis. Dat meldt de Zweedse krant Expressen, die de schrijver telefonisch kon interviewen. Mankell was een van de opvarenden van een boot die met hulpgoederen naar Gaza onderweg was. Israëlische commando's overvielen de schepen en namen iedereen gevangen. Bij de raid kwamen volgens de meeste bronnen negen mensen om het leven.

Mankell zei aan Expressen ongerust te zijn over de andere opvarenden die nog steeds in de gevangenis zitten. Hij kon samen met Zweeds parlementslid Mehmet Kaplan vandaag terug naar huis reizen. De Zweedse uitgever van Mankell, Dan Israel, zei "overgelukkig te zijn dat zowel de schrijver als Kaplan ongedeerd zijn". Ook zoon Jon Mankell was zeer gelukkig het nieuws te krijgen dat zijn vader nu naar huis komt. (foto: Niklas Svensson, Expressen: Mankell op het vliegtuig naar Zweden)

Tags: Wereldliteratuur, Politiek
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening