Thesis van cultauteur David Foster Wallace wordt postuum gepubliceerd

Uitgever Columbia University Press gaat de dissertatie van de in 2008 overleden Amerikaanse cultauteur David Foster Wallace in december in boekvorm publiceren. Het werkstuk handelt over een kritiek op het fatalisme van de Amerikaanse metafysische filosoof Richard Taylor, aldus The Guardian. Intussen wordt de nalatenschap van Wallace verder geëxploreerd. Volgend jaar zal zijn onafgewerkte roman The Pale King het licht zien.
Volgens de uitgever biedt de thesis "inzicht op het zich ontwikkelende perspectief van de romancier, samen met de levenslange strijd om een logische basis te leggen voor zijn overtuigingen, die soms een hoge vlucht namen". De verbanden tussen zijn vroege filosofische werk en romans zijn evident, zo stelt inleider James Ryerson. De titel van het boek wordt: Fate, Time and Language: An Essay on Free Will. Wallace pleegde in 2008 op 46-jarige leeftijd zelfmoord, na een korte maar hevige literaire carrière. Hij publiceerde slechts twee romans, The Broom of the System in 1987 en Infinite Jest in 1996, maar met deze boeken en enkele verhalen- en essaybundels verwierf Foster Wallace een reputatie als een van de vaandeldragers van het postmodernisme. Een van zijn handelsmerken was ook het gebruik van voetnoten.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening