Patrick De Bruyn is laureaat van Hercule Poirotprijs

De Vlaamse misdaadauteur Patrick De Bruyn krijgt de Hercule Poirotprijs voor zijn achtste boek Dodelijk verlangen. De Hercule Poirotprijs heeft een waarde van 5.000 euro en bekroont jaarlijks de beste Vlaamse thriller. De winnaar kreeg ook een gegraveerde Mont Blancpen. De Bruyn was al vijf keer eerder voor de prijs genomineerd. Hij kreeg nu zijn prijs in Brugge uit handen van het schrijversduo Nicci French op het door Knack georganiseerde thrillerfestival Poirot in Bruges.

Naast De Bruyn waren genomineerd: Mieke de Loof (Wrede schoonheid), Bavo Dhooge (Sioux blues), Kisling & Verhuyck (De duim van Alva) en Bob Van Laerhoven (Terug naar Hiroshima).

In Dodelijk verlangen ontspoort "het leven van een doodgewoon Vlaams gezin in een anonieme Vlaamse verkaveling compleet omdat een overspelige relatie uit de hand loopt, en de dochter ongewild bij een misdrijf betrokken raakt", aldus de aankondiging. "De Bruyn weeft kundig de verschillende verhaallijnen door elkaar, zorgt voor verrassende wendingen, en stuwt zijn verhaal met veel vaart naar een bloedstollende ontknoping", meldt de jury.  Pieter Aspe kreeg nog een oeuvreprijs toegekend op het festival. Zie ook deredactie.be.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening