Schrijvers aan het commando in Israëlische krant 'Haaretz'

De lezers van het linkse Israëlische dagblad Haaretz keken vandaag enigszins verrast op. De prangende actualiteit over de crisis omtrent de aanval op het Gaza-vredeskonvooi werd integraal gecoverd door een heleboel vooraanstaande Israëlische en buitenlandse schrijvers. Zo pende schrijver en intellectueel Amos Oz het editoriaal over de bloedige raid op de pro-Palestijnse konvooien. Ook het verhaal over de uitwijzing van de Zweedse detectiveschrijver Henning Mankell, die tot de passagiers behoorde van het flotielje, wordt beschreven door de Israëlische romancier Nir Baram. Verder zijn er onder meer teksten van de Arabisch-Israëlische chroniqueur Sayed Kashua, David Grossmann. A.B. Yehoshua en Sami Michael.

Buitenlandse schrijvers als Bernard-Henri Lévy, Margaret Atwood, Milan Kundera en Jonathan Safran Foer werden ook uitgenodigd. Zo betreurt Bernard-Henri Lévy "het autisme" van de regering-Netanyahu. Alle dagelijkse rubrieken werden volgepend door auteurs, tot zelfs de weerpagina toe, die vergezeld gaat van een tekst van de Israëlische dichter Roni Somek. De speciale Haaretz heeft in totaal 33 auteurs onder de pannen en is gemaakt ter gelegenheid van de opening van de Week van het Boek in Israël.

Tags: Wereldliteratuur, Politiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening