Niña Weijers wint schrijfwedstrijd Write Now!

Niña Weijers (22) heeft met het korte verhaal 'Dat dit het begin was van iets' de Write Now!-schrijfwedstrijd gewonnen. De jury roemde de kracht van het verhaal en het vermijden van clichématigheden. Marleen van Wesel ontving voor haar verhaal ‘Zomeren' de Dagblad De Pers-publieksprijs. Write Now! is een schrijfwedstrijd voor jong - van 15 tot 24 jaar - literair talent. In het juryrapport ontving Weijers ook complimenten voor de opbouw van haar verhaal en de inventieve uitwerking van haar personages. Ze wint een laptop, een masterclass bij Uitgeverij Augustus en optredens op het Festival Geen Daden Maar Woorden in Rotterdam en Utrecht en De Nachten in Antwerpen.

De vakjury selecteerde uit 1369 inzendingen 21 finalisten. De jury bestond uit schrijfster Annelies Verbeke, Erik Brus (eindredacteur Passionate Magazine), Iris van Erve (hoofdredacteur Passionate Magazine), Dirk Koppes (hoordredacteur Cultuur bij Dagblad De Pers), Tilly Hermans (Uitgeverij Augustus), Maxim Roozen (winnaar Write Now! juryprijs 2009) en Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds).

Tags: Literaire prijzen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 21-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening