Meulenhoff/Manteau wordt De Bezige Bij Antwerpen

De nieuwe naam van de door de Weekbladpersgroep overgenomen uitgeverij Meulenhoff/Manteau wordt De Bezige Bij Antwerpen. Daarmee slaat uitgever van De Bezige Bij, Robbert Ammerlaan, die al een tijdje dacht om een Vlaams filiaal in de Scheldestad te openen, twee vliegen in één klap. Door de overname van Meulenhoff door Lannoo moest Meulenhoff/Manteau van naam veranderen.

De nieuwe uitgever zal op 1 januari 2011 van start gaan. "Hiermee verwezenlijkt de Weekbladpersgroep haar ambitie om in België een prominente positie te bekleden als uitgever van literaire fictie en non-fictie," luidt het in een persbericht. De Bezige Bij Antwerpen gaat literatuur en non-fictie uitgeven voor het Nederlandse taalgebied. Het moet een "vrijhaven zijn voor schrijvers en een brandpunt van het publieke debat".

De kern van de nieuwe uitgeverij wordt gevormd door het fonds van De Bezige Bij en dat van Meulenhoff/Manteau, dat op 31 december overgaat in De Bezige Bij Antwerpen. De uitgeverij zal worden geleid door Robbert Ammerlaan (directeur-uitgever De Bezige Bij) en Johan de Koning (directeur-uitgever van Standaard Uitgeverij). Harold Polis (uitgever Meulenhoff/Manteau) wordt ook de uitgever van De Bezige Bij Antwerpen. In de loop van dit najaar wordt de eerste catalogus voorgesteld.

Polis reageert opgetogen, zo laat Knack weten, ook al beseft hij naar eigen zeggen dat het een immense opdracht wordt. Polis vermoedt dat de jaarlijkse uitgaven die bij Meulenhoff/Manteau ongeveer 35 titels besloegen, exponentieel zullen toenemen. 

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening