Uitgeverij Lampedaire in moeilijke papieren

De Vlaamse uitgeverij Lampedaire is volgens De Morgen "virtueel failliet". Een drukker heeft gerechtelijk beslag laten leggen op de activa van de uitgeverij. Als gevolg hiervan heeft distributeur Centraal Boekhuis beslist geen titels meer uit te leveren, en er ook geen meer in retour te nemen. Volgens Ploos van Amstel van het Centraal Boekhuis kan het onder deze omstandigheden niet lang duren voor andere schuldeisers zich melden. Lampedaire zou als virtueel failliet beschouwd kunnen worden. Wie belt met de uitgeverij krijgt een antwoordapparaat dat meldt dat ze tot 1 juli gesloten zijn.

Voormalig journaliste Valerie Lempereur startte in augustus 2008 met de uitgeverij en richtte zich vooral op Bekende Vlamingen. De afgelopen anderhalf jaar kwam de uitgeverij vaak met rechtszaken in het nieuws. Onder meer Jacky Lafon en Jean-Pierre Van Rossem waren het niet eens met de soms al te voortvarende uitgeefpraktijken van Lampedaire. Het nieuws in De Morgen over de moeilijkheden bij de uitgeverij kwam van journalist Douglas De Coninck, die bij Lampedaire zelf een boek over de Chinese gokmaffia publiceerde.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening