Verfilming voor 'Mama Tandoori' van Ernest van der Kwast

De roman Mama Tandoori van de Nederlandse auteur Ernest van der Kwast is amper twee maanden geleden verschenen, maar nu al is beklonken dat er een verfilming komt. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar heeft deze week een overeenkomst getekend met filmproducent Kasander Film, bekend van ondermeer Kruistocht in spijkerbroek. De film wordt een internationale coproductie die in Nederland en India zal worden opgenomen.
Mama Tandoori is het geromantiseerde verhaal van de Indiase moeder van Ernest van der Kwast. Ze leeft bij het motto ‘Gratis is goed' en heeft altijd een deegroller op zak. Ook de rest van de familie is een kleurrijk gezelschap. Uncle Sharma speelde als Bollywoodster in meer dan tweehonderd films en tante Jasleen was ooit een grote Indiase atletiekbelofte.

Intussen zijn er van Mama Tandoori 15.000 exemplaren verkocht. Ernest van der Kwast, die geboren werd in Bombay, publiceerde eerder onder de pseudoniemen Yusef el Halal en Sieger Sloot.

Tags: Nederlandse literatuur, Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening