Sam Mendes gaat 'On Chesil Beach' van McEwan verfilmen

Sam Mendes, de regisseur van onder meer American beauty en Revolutionary Road, gaat Ian McEwans roman On Chesil Beach (2007) verfilmen. De korte roman handelt over de ongelukkige huwelijksnacht van een jong, gereserveerd koppel in 1963. Voor de vrouwelijke hoofdrol van Florence Pointing heeft Mendes, die de ex-man is van Kate Winslet, de 25-jarige Britse actrice Carey Mulligan (foto) op het oog. Zij beleefde haar doorbraak in An education. Diverse romans van de Britse schrijver McEwan kregen al een verfilming, waaronder Atonement, met Keira Knightley in de hoofdrol.

Mendes vat het project erg serieus op, want hij heeft Disney al laten weten dat hij niet langer beschikbaar is voor The Great and Powerful Oz, een geplande Wizard of Oz-bewerking met Robert Downey Jr. in de hoofdrol. Mendes zou ook de nieuwe Bondverfilming regisseren, maar door de financiële perikelen bij MGM zit die momenteel in het vriesvak. Zie de berichtgeving bij deredactie.be en The Guardian.

Ook de Spaanse topregisseur Pedro Almodovar was in 2007 een tijdlang volop aan het hengelen naar de filmrechten van On Chesil Beach.

Tags: Boek en film, Engelse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening