Stephen Fry kiest ‘mooiste tweet aller tijden'

De Britse schrijver, acteur en komiek Stephen Fry heeft op het vermaarde literatuurfestival in het Welshe boekendorp Hay-on-Wye "de mooiste tweet aller tijden" uitgekozen, zo meldt BBC News. Fry, die lange tijd door het leven stapte als een verslaafde Twitteraar en 1,5 miljoen followers vergaarde op zijn microblogsite, stopte met twitteren omdat hij het werk aan zijn autobiografie voorrang wil geven. Nu trad hij op als expert en koos hij de tweet van ene Marc McKenzie uit Canada als winnaar bij het Twitterconcours. Diens tweet luidde: "I believe we can build a better world! Of course, it'll take a whole lot of rock, water & dirt. Also, not sure where to put it." De 41-jarige man wist met zijn vreugde geen blijf: "De erkenning vanwege Stephen Fry is een hoge eer en verrast me in grote mate." McKenzie stuurde voor alle zekerheid vijfendertig tweets in. Op het Hay Festival treden onder meer schrijvers Martin Amis, Zadie Smith en Hilary Mantel op, maar ook de voormalige Pakistaanse leider Pervez Musharraf.

In januari 2010 verklaarde Fry dat hij "alle banden met de buitenwereld doorknipt" om zich zodoende in alle rust te kunnen concentreren op het tweede deel van zijn autobiografie. "Sommige mensen kunnen rustig schrijven onder eender welke omstandigheden", zei Fry toen. "Ik heb absolute rust nodig, een lege agenda en nul afleiding." Toch komt hij af en toe wel degelijk nog "onder de mensen."

Tags: Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening