'Doeners en denkers' op zoek naar inspiratiebronnen van Vlaamse politici

De Morgen-commentator Yves Desmet en minister van Staat Jos Geysels presenteren op donderdag 10 juni 2010 in de Gentse Vooruit hun boek Doeners en denkers. Vlaamse politici en hun inspiratiebronnen. In het voorjaar van 2009 trok het duo voor De Morgen met zeven Vlaamse politici naar hun favoriete intellectueel, op zoek naar hun inspiratiebronnen.

Desmet en Geysels reisden met Jean-Luc Dehaene naar Los Angeles om er te praten met futuroloog Alvin Toffler. Vera Dua sprak op een afgelegen landgoed in de Dordogne met cultuurfilosoof en antropoloog Ton Lemaire. Bart De Wever wisselde van gedachten met de neoconservatieve psychiater en publicist Theodore Dalrymple en Karel De Gucht praatte over geopolitieke inzichten met topdiplomaat Robert Cooper. Herman Van Rompuy - toen nog premier - vond tijd voor een gesprek met de Franse filosoof Luc Ferry. Eveneens in Parijs had Frank Vandenbroucke het met sociaal historicus Pierre Rosanvallon over de actieve welvaartstaat. Oud-premier Guy Verhofstadt liet zich inspireren door Nobelprijswinnaar economie Amartya Sen. 

Met deze Vlaamse "politieke" uitgave onderstreept uitgeverij De Bezige Bij haar ambitie om de Vlaamse markt gericht te bewerken. Het boek zal worden ingeleid door Herman Van Rompuy, waarna Anna Luyten praat met de samenstellers. Filosoof Jean Paul Van Bendegem brengt een eigenzinnig commentaar en columnist Hugo Camps sluit het gebeuren af.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Johan Eeckhout op 08-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening