Vaclav Havel bekroond met Franz Kafka Preis

De voormalige Tsjechische president en toneelschrijver Vaclav Havel is bekroond met de Franz Kafka Preis. Een internationale jury, met daarin onder meer Marcel Reich-Ranicki en de Britse uitgever John Calder, koos voor Havel. De prijs heeft een waarde van 10.000 dollar (zowat 8.400 euro). De 73-jarige Havel heeft sinds de jaren zestig talloze toneelstukken, boeken en politieke essays geschreven. Onder de voormalige prijswinnaars bevinden zich onder meer Haruki Murakami, de Amerikaanse auteur Philip Roth, de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek, de Britse Nobelprijswinnaar Harold Pinter, Peter Handke en Yves Bonnefoy. De prijs wordt jaarlijks toegekend door het Franz Kafkagezelschap in Praag. De laureaat krijgt ook een miniatuurversie van het Kafka-standbeeld aldaar.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening