Amin Maalouf krijgt de Spaanse Prins Asturiëprijs

De 61-jarige Frans-Libanese schrijver Amin Maalouf is bekroond met de Prins Asturiëprijs voor de letteren, zo heeft de jury van deze hoge Spaanse onderscheiding bekendgemaakt. "Zijn oeuvre, vertaald in meer dan 20 landen, maakt van Maalouf een van de hedendaagse schrijvers die de mediterrane cultuur beschouwt als een symbolische ruimte van tolerantie en samenleven", zo schrijft de jury in zijn rapport.

De in 1949 in Beiroet geboren Maalouf leeft in Parijs sinds 1976. In 1993 ontving hij de Prix Goncourt voor zijn roman Le Rocher de Tanios. In tal van zijn boeken heeft hij politiek-maatschappelijke kwesties in romanvorm gegoten. Maalouf is op de erelijst van de Prins Asturiëprijs de opvolger van de Albanese schrijver Ismail Kadaré, die in 2009 werd gelauwerd. 

De Prins Asturiëprijzen worden elk jaar in acht categorieën toegekend, waaronder wetenschappelijk onderzoek, kunsten, sociale wetenschappen en letteren. Elke prijs is goed voor 50.000 euro. De onderscheidingen worden officieel uitgereikt in oktober in Oviedo. 

Tags: Franse literatuur, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening