Algemeen directeur Eric Willems weg bij Standaard Uitgeverij

Eric Willems, vanaf 2000 algemeen directeur, later gedelegeerd bestuurder van Standaard Uitgeverij, vertrekt bij het bedrijf, zo heeft algemeen directeur WPG-Uitgevers Koen Clement vandaag gemeld in een persbericht. Zoals bekend nam WPG Uitgevers in januari de voormalige PCM Boekenuitgeverijen A.W. Bruna en Standaard Uitgeverij over (zie hier). Het nieuws van Willems' vertrek komt niet als een verrassing. Eerder al had Boekblad gemeld dat Willems op non-actief zou zijn gesteld, maar Clement wou hierop toen geen commentaar verstrekken: "Ik geef in de pers geen commentaar over personeelskwesties."

Willems (°1958) was tot de overname van PCM door De Persgroep directeur van de groep PCM Algemene Boeken (tussen 2007 en 2010), en begeleidde de overname van de PCM boekenuitgeverijen naar Lannoo en WPG Uitgevers. Sinds de overname van Standaard Uitgeverij door WPG Uitgevers bestond die functie van groepsdirecteur niet meer.

"Onder de leiding van Eric Willems groeide Standaard Uitgeverij uit tot de marktleider algemeen uitgeven in het hele Nederlandse taalgebied, en steeg de omzet jaarlijks fiks boven het marktgemiddelde", meldt het persbericht nog. "Voor de Vlaamse boekensector creëerde Eric Willems 'de literaire lente', eerst een initiatief van Standaard Uitgeverij, later ondergebracht bij de beroepsvereniging Boek.be." De dagelijkse leiding van Standaard Uitgeverij is na de reshuffle in handen van Ludo Stroobants, directeur verkoop en marketing, en Johan de Koning, directeur uitgever. Zie ook dit bericht.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening