Enige toneelstuk van J.J. Voskuil voor het eerst op de planken

Mensenkinderen, het enige toneelstuk dat de in 2008 overleden schrijver J.J. Voskuil ooit afleverde, krijgt binnenkort voor het eerst een uitvoering. Op 24 september vindt de première plaats van de tragikomedie onder regie van Mette Bouhuijs in De Toneelschuur in Haarlem. Acteurs zijn Els Ingeborg Smits, Kees Hulst, Marjan Mudder en Herman Bolten, aldus producent Dw-rs producties.

Voskuil is vooral vermaard van de zevendelige romancyclus Het Bureau. Hij schreef Mensenkinderen in de jaren tachtig. Onlangs kreeg het een postume publicatie in het tijdschrift Tirade. Het beschrijft een dag en een nacht uit het leven van een voortdurend kissebissend Amsterdams intellectueel echtpaar tijdens de jaren zeventig. Het geldt als "een buitengewoon vitaal, geestig, maar ook wrang stuk." Zie onder meer de berichtgeving in Het Parool. (foto: WIkimedia commons)

Tags: Nederlandse literatuur, Theater
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening