Boek.be overhandigt vakantielectuur aan Vlaamse regering

Boek.be, de brancheorganisatie van het Vlaamse boekenvak, heeft gisterenmidddag een copieuze boekenmand met vakantielectuur bezorgd aan Vlaams minister-president Kris Peeters en zijn collega's van de Vlaamse regering. Bij de overhandiging van het boekenpakket formuleerde Boek.be meteen ook een aantal prioritaire eisen voor het Vlaamse boekenvak.
Minister-president Peeters werd vergast op Het land is moe van de Britse historicus Tony Judt, zijn intussen spraakmakende "verhandeling over onze ontevredenheid", en op De file voorbij van zijn naamgenoot Kris Peeters, dat het verkeersinfarct in kaart brengt en alternatieven aanreikt. De boekenmand, die werd overhandigd door Boek.be-directeur Geert Joris en voorzitter Karel De Boeck, bevatte verder acht pakketjes met telkens twee boeken voor elk van de Vlaamse ministers, toegespitst op hun beleidsdomeinen. Zo kreeg Cultuurminister Joke Schauvliege de filosofische verhandeling Over schoonheid van Roger Scruton en de roman Kruisweg van Diane Broeckhoven, van wie ze een fan blijkt te zijn. Minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen wordt uitgenodigd om voor te lezen uit Mijnheertje Kokhals in het ziekenhuis van Bart Meuleman, een kinderboek over het belang van menselijk contact bij ziekte. En Mobiliteitsminister Hilde Crevits mag toepasselijk het boek Uitvinder Otto en de slakmobiel van Bas Rompa in haar leeskoffer stoppen.
Boek.be pleitte bij de Vlaamse regering onder meer voor de economische erkenning van de Vlaamse creatieve industrieën en voor aangepaste bedrijfseconomische begeleiding voor zowel boekhandelaars, uitgevers als auteurs. Ook werd gehamerd op aandacht voor de kwalitatieve non-fictie binnen het boeken- en letterenbeleid. Peeters beloofde concrete stappen om de voorstellen nader te bekijken en uit te werken.

Tags: Uitgeverijen, Politiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening