Opvolger Het Andere Boek krijgt vorm in Antwerpen én Gent

De opvolger van Het Andere Boek, het in februari abrupt ter ziele gegane Antwerpse boekenevenement, krijgt steeds meer vorm. Er zijn vergevorderde plannen voor een nieuw ambitieus boekengebeuren dat jaarlijks alternerend in Antwerpen én Gent zal plaatsvinden, zo meldt De Morgen vandaag. De locatie wordt wellicht beurtelings de Vooruit en deSingel.

Het nieuwe boekenfestival zal de klemtoon leggen op de betere literaire non-fictie en verhuist ‘voor 95 procent zeker' naar het voorjaar. Er wordt gemikt op de lente van 2011. Een werkgroep met nieuwe vrijwilligers én anciens uit de kringen van De Groene Waterman, aangevuld met onder meer Vrijdag-uitgever Rudy Vanschoonbeek en de vertegenwoordiger van Antwerpen Boekenstad, zijn momenteel volop bezig om een alternatief boekenfestival uit te dokteren. 

Zeker is dat het Zuiderpers­huis, vaste locatie van destijds, wordt verlaten. En er worden lijnen uitgeworpen naar Antwerpen én Gent. Rudy Vanschoonbeek, die als woordvoerder van de werkgroep fungeert, bevestigt in De Morgen dat er "goed lopende gesprekken" gaande zijn met beide cultuurtempels Vooruit en deSingel, maar hij zegt wel dat de concrete uitvoering nog tijd vraagt. "Pas half augustus, als alle overleggende partners terug zijn uit vakantie, zal er klaarheid komen of we het finaal rond krijgen. Er komt budgettair wel een en ander bij kijken. Ons businessplan én subsidiedossiers zijn we volop op het punt aan het stellen." Als organisatiedatum van het evenement, dat nog steeds geen naam heeft, wordt gemikt op het voorjaar van 2011. "We denken dat dat een goed moment is, want in het najaar zit de kalender al zo vol met literaire evenementen", aldus Vanschoonbeek. Vanschoonbeek verwijst daarmee naar Zuider­zinnen, Crossing Border, De Nachten, de ‘echte' Boekenbeurs.

Ook betrokken partners als de Vooruit zien alleen maar voordelen in het nieuwe opzet voor de opvolging van het HAB, zo wordt bevestigd. (foto uitreiking verhalenwedstrijd De Brakke Hond tijdens HAB op de oude locatie in het Zuiderpershuis)

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-07-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening